Estrès

Estrès

L’estrès és una reacció fisiològica en la que entren en joc diversos mecanismes de defensa per a afrontar una situació que es percep como a amenaçant. Aquesta situació causa una demanda excessiva en relació amb els recursos de la persona que el pateix.

Indicadors d’estrès

Els signes i indicadors de l’estrès comprenen: irritació, preocupació, tensió excessiva, depressió, afeccions psicosomàtiques, sensació general d’insatisfacció davant la vida, baixa autoestima, depressió, pertorbacions de l’atenció, de la percepció, de les funcions cognitives i motores, avorriment, baixa en el rendiment, absentisme laboral, etc.

Els episodis curts o infreqüents d’estrés representen poc risc. Però quan les situacions estressants se succeeixen sense resolució, el cos es manté en un estat constant d’alerta, que augmenta el desgast fisiològic causant fatiga o directament dany físic.

La capacitat del cos per a recuperar-se i defensar-se es pot veure seriosament compromesa i tenir com a resultat un augment del risc de lesió o malaltia.

El tractament de l’estrès se centra en analitzar els elements, situacions i contextos estressants per a enfortir així els recursos personals necessaris per a resoldre i superar les dificultat de cada cas particular.

El nostre Centre de Psicologia iPsi està especialitzat en l’estrès. T’oferim els recursos per a superar-lo. Contacta amb nosaltres mitjançant el formulari.

Contacta amb nosaltres

¿Necesitas ayuda? Chatea con nosotros!
Whatsapp
  • Gràcies per visitar la nostra web, si tens algún dubte, pots contactar amb nosaltres per Whatsapp.
  • Gracias por visitar nuestra web, si tienes alguna duda, puedes contactar con nosotros por Whatsapp.