Fòbies

Fòbies

Les fòbies es poden  pensar como qualsevol por irracional a coses, animals, situacions, o espais que d’entrada no semblarien presentar cap perill objectiu.

Tenim por a alguna cosa objectivament perillosa, como un lleó, per exemple; però en canvi la fòbia es refereix a quelcom aparentment innocu como un ratolí. L’angoixa no prové de l’objecte fòbic en sí mateix, sinó d’allò que aquest objecte desperta en la ment de l’individu que pateix la fòbia.

Conseqüències de les fòbies

Les fòbies són una manera molt eficaç que utilitza la ment per a desfer-se de l’ angoixa interna que pateix el subjecte. En lloc de sentir l’angoixa i el perill dins de sí mateix, la  fòbia té l’avantatge de ser un símptoma que la localitza a fora de l’individu, on pot ser evitada.

Precisament per aquesta qualitat que tenen les fòbies de localitzar el perill a fora de sí, moltes persones poden conviure amb les seves fòbies sense grans problemes ja que senzillament eviten l’objecte fòbic, bitcoin slots i així eviten langoixa.

No obstant, la situació es complica quan l’evitació de l’objecte fòbic comença a restringir greument la llibertat de l’individu, i no es infreqüent que en determinats casos els objectes fòbics es vagin multiplicant, envaint i limitant cada cop més la vida del subjecte.

El tractament psicològic de les fòbies explora les raons més personals que causen l’angoixa i ajuda a desfer el lligam entre aquesta i l’objecte temut per a poder recuperar una vida lliure d’aquest tipus de limitacions.

iPsi, Centre de Psicologia a Barcelona està especialitzat en fòbies. T’ajudem a superar-les. Contacta amb nosaltres a través del formulari de la dreta.

Contacta amb nosaltres

[wpforms id="68"]
¿Necesitas ayuda? Chatea con nosotros!
Whatsapp
  • Gràcies per visitar la nostra web, si tens algún dubte, pots contactar amb nosaltres per Whatsapp.
  • Gracias por visitar nuestra web, si tienes alguna duda, puedes contactar con nosotros por Whatsapp.