Trastorns alimentaris

Trastorns alimentaris

Els trastorns alimentaris es caracteritzen per una preocupació excessiva per la imatge corporal o el pes, acompanyats de problemes relacionats amb la baixa autoestima, depressió i inestabilitat emocional, ansietat, pors i comportaments obsessius.

Tipologia de trastorns alimentaris

Hi ha tres tipus principals de trastorns en l’alimentació:

  • Les persones amb anorèxia tenen una imatge distorsionada del cos que fa que es vegin grasses fins i tot quan estan perillosament primes. Sovint es neguen a menjar, fan exercici compulsivament i desenvolupen hàbits inusuals com negar-se a menjar davant dels altres. Perden molt pes i poden fins i tot morir per desnutrició.
  • Les persones amb bulímia mengen excessivament, després purguen els seus cossos dels aliments i les calories que tant temen fent servir laxants, ènemes o diürètics, vomitant i/o fent un excés d’exercici. Sovint actúen en secret, se senten avergonyides i fastiguejades quan mengen en excés, però també alleujades de la tensió i les emocions negatives quan els seus estómacs ja estan novament buits.
  • Igual que les persones amb bulímia, els menjadors compulsius experimenten episodis freqüentes de menjar sense control. La diferència principal amb la bulímia és que els menjadors compulsius no purguen els seus cossos de l’excés de calories.

És important prevenir conductes problemàtiques per a que no es converteixin en trastorns de l’alimentació totalment desenvolupats.

L’anorèxia i la bulímia, per exemple, solen ser precedides per dietes molt estrictes i pèrdues sobtades de pes. El trastorn de menjar compulsivament pot començar amb tiberis o afartades ocasionals.

El tractament psicològic dels trastorns alimentaris està orientat a aconseguir canvis estables i duradors en els pensaments i emocions relacionades amb el pes i  la forma física, construint o recuperant d’aquesta manera una identitat que ajudi a la persona a sentir-se bé amb ella mateixa.

El Centre d’Atenció Psicològica iPsi està especialitzat en trastorns alimentaris, como bulímia i anorèxia. Per a més informació, omple el formulari i ens posarem  en contacte amb tu.

Contacta amb nosaltres

¿Necesitas ayuda? Chatea con nosotros!
Whatsapp
  • Gràcies per visitar la nostra web, si tens algún dubte, pots contactar amb nosaltres per Whatsapp.
  • Gracias por visitar nuestra web, si tienes alguna duda, puedes contactar con nosotros por Whatsapp.