GRUPS PARAL·LELS DE NENS I PARES

Dissabte, 22 d’octubre de 2022, de 10 a 14 hores

Docents: ENRIQUE GER i ENCARNA SÁNCHEZ

Presentació: els grups paral·lels són una poderosa eina terapèutica per atendre els nens en un grup i, en una altra sala del mateix dispositiu i alhora, els pares amb un altre terapeuta.
Els grups es proposen: abordar el patiment dels nens i dels seus familiars i habilitar condicions per a trobades carinyoses entre ells; facilitar l’ exploració i diagnòstic de l’ infant, dels seus pares i de la interrelació familiar, posant l’accent en el desenvolupament de la parentalitat.

Contingut: el treball amb els infants se centrarà en les funcions de pensament i comunicació, i amb els pares, en la funció parental. Aquesta presentació és fruit de la tasca clínica aplicant psicoteràpia psicoanalítica durant més de vint anys dins de la Xarxa d’Assistència en Salut Mental Pública de Barcelona, a la Unitat de Psicoteràpia Psicoanalítica per a infants i adolescents de Sant Pere Claver Fundación Sanitaria (UPPIJ). S’ exposen les dues primeres sessions de cadascun dels grups i dues sessions corresponents a un moment més evolucionat de l’ experiència.

Objectius: oferir una experiència que permeti la immersió en el coneixement d’aquesta tècnica.

Metodologia: presentació de sessions d’ambdós grups al començament i després, amb l’experiència avançada, amb espais per a preguntes aclaratòries i un col·loqui extens al final.

Dirigit a: psicòlegs, psicòlegs clínics, PIR, metges, MIR, pediatres, treballadors socials, interessats en la Psicoteràpia Psicoanalítica i professionals de l’assistència en salut mental pública infanto-juvenil.

Docents: Enrique Ger, psicòleg clínic, expert en Psicoteràpia, ex integrant de l’equip de la UPPIJ, psicoanalista SEP (IPA).

Encarna Sánchez, psicòloga sanitaria, psicoterapeuta i Integrant de l’equip de la UPPIJ.

Acreditació: s’atorgarà un certificat expedit per iPsi, Formació Psicoanalítica.

Preu: 40 euros. Gratuït per als alumnes d’iPsi, Formació Psicoanalítica. 40 % de descompte per als socis d’iPsi, Formació Psicoanalítica (24 euros).

Confirmació de assistència: omplir formulari adjunt. Inscripció previ pagament a La Caixa ES07 2100 3447 77 2200063203. Indicar referència: “GRUPS”. Un cop fet el pagament es facilitarà la contrasenya per assistir al curs.