Dols

Dols

El dol és una reacció emocional davant la pèrdua d’algú o d’alguna cosa important per a nosaltres. No necessàriament ha de tractar-se de la pèrdua d’un ésser estimat; també pot ser provocat per la pèrdua d’una feina, per una separació, per una pèrdua de salut física, per una migració o per qualsevol altra circumstància significativa.

Símptomes dels dols

Si bé és cert que el dol es pot veure com una reacció natural davant la pèrdua, no per això hem de subestimar el malestar i el dolor que ens provoca. En els casos en que el procés del dol s’allargui massa en el temps, podem pensar que estem passant per un dol patològic.

En ambdós casos, alguns símptomes habituals són: estat d’ànim baix, sentiments de culpa, d’inutilitat, pèrdua de la gana, insomni i pensaments de mort.

La tasca d’un psicoterapeuta pot ser tant la d’acompanyar i ajudar a alleujar el dolor del pacient como la de prevenir que es transformi en un dol patològic.

Els nostre Centre de Psicologia iPsi està especialitzat en dols. T’acompanyem en el procés emocional posterior a la pèrdua. Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tú.

Contacta amb nosaltres

¿Necesitas ayuda? Chatea con nosotros!
Whatsapp
  • Gràcies per visitar la nostra web, si tens algún dubte, pots contactar amb nosaltres per Whatsapp.
  • Gracias por visitar nuestra web, si tienes alguna duda, puedes contactar con nosotros por Whatsapp.